Vi pakker ut: SIG Sauer 200 STR

I snart 30 år er det én rifle som har vært ensbetydende med Det Frivillige Skyttervesen her i landet. Det er ikke «HV-Mauseren», selv om det fortsatt er en del av disse i drift. Ei heller er det AG-3, selv om disse dukker opp i militærklassene innimellom. Ærverdige Krag-Jørgensen er det heller ikke – uansett standardklasse, fra 1 til 5, er det SIG Sauer 200 STR som teller. STR står for «Scandinavian Target Rifle», og i dag fikk vi gleden av å være med på postkontoret for å plukke opp et splitter nytt eksemplar.

En liten og en stor eske – slik det skal gjøres.

Rett fra DFS’ salgsavdeling. Én stykk lang, solid og anonym pakke på rundt 20 kilo, og én liten eske i en separat forsendelse.

Vi starter med den lille boksen. Godt pakket inn, og bedre sikret mot støt enn de fleste glassvarer man kjøper på nettet, finner vi…

Et pent, pyntelig, og rykende ferskt sluttstykke!

Denne støtbunnen har bare vært i kontakt med noen ytterst få patronhylser, som ledd i testskyting på fabrikken. Men hva befinner seg så i den store esken?

Med på kjøpet: En skikkelig våpenkoffert! La oss åpne den opp…

Under blåkopien fra ervervstillatelsen (det kjente og kjære gjennomslagsskjemaet som begynner å bli like ærverdig som Krag-en…) ligger det en rekke godsaker, trygt pakket i plast.

Vi får begynne å fjerne plasten, og se hva som kommer for en dag!

En god rem er viktig, og både fester og verktøy følger med i en av posene. De to avlange flisene med tre hull nedover midten er til for å bygge opp under kinnstøtten, om ønskelig.

Selvfølgelig må man også ha en liten dose PRFE-PREMIUM WAFFENFETT!

…og uten et godt diopter ville det vært lite poeng i å melde seg på noe Landsskytterstevne. Men la oss titte nærmere på selve geværet:

Tallene du ser her er en nyhet på Sauer 200 STR. Tidligere har det vært sånn at skyttere som fjernet (sitt perfekt justerte) diopter fra rifla nærmest måtte gjette på hvor det pleide å stå. Alternativt kunne du sette på en bit teip for å markere. Nyere modeller som denne har en slik tallrekke som gjør at du enkelt får oversikt, slik som med tallrekken for remfestet under forskjeftet.

Ferdig pakket opp gjenstår det bare litt lett montering før den nyslåtte eieren er klar til innertiere på 200-meteren. Vi ønsker lykke til!

Tags: ×

Ved å bruke denne siden aksepterer du at vi benytter informasjonskapsler. Ler mer.

Innstillingene for denne nettsiden er satt til å tillate informasjonskapsler. Hvis du fortsetter å bruke denne siden uten å endre dine innstillinger, eller bruker knappen merket "OK", aksepterer du dette.

Lukk