Vi pakker ut: Chiappa Rhino 60DS

Chiappa Rhino var det siste våpenet italienske Emilio Ghisoni rakk å designe før sin bortgang i 2008 – og først året etter kom den på markedet. Utvendig har den flere likhetstrekk med noen av Ghisonis tidligere revolvere – og kanskje særlig den nærmest mytiske Mateba Model 6 Unica. Så er det mange sterke meninger knyttet til Matebaen, og hvorvidt den faktisk er så bra den sies å være eller om det bare er skryt fra en fyr som tilfeldigvis sitter på et helt lager av dem – men i dag handler det altså om Chiappa Rhino.

Disse våpnene skiller seg fra «vanlige» revolvere blant annet ved at patronen avfyres fra det nederste kammeret i tønna. Slik får den også en svært lav kjernelinje, som skal hjelpe med å redusere følt rekyl. I dag har vi fått den sjeldne gleden av å få være med på å pakke opp et rykende ferskt eksemplar, rett fra fabrikken.

En nokså anonym, diskrét plastkoffert…
…helt til du snur den.
IQ-sperren er overraskende effektiv, selv når det står hvordan du skal åpne den.

Det mest spennende er naturligvis inni kofferten. Med litt innsats får vi opp de to hengslede låseklaffene.

Her kommer innholdet for en dag!

Mye plastposer! Vi sorterer litt, og sparer det aller beste til sist.

Det er en del småbiter i kofferten. Vi starter med å titte på disse.
En liten nøkkel for å justere siktene ligger løst. Fra posen fisker vi frem tre moon clips, og en sylinder for å hekte løs hylser fra disse.

Det er visst ikke alle modeller av Chiappa Rhino hvor halvmåneklips, eller moon clips, følger med. Eieren av dette eksemplaret får imidlertid tre stykker! Det viser seg også at det ligger litt diverse saker gjemt i lokket.

I lokket finner vi bruksanvisningen og litt annet snadder.
Vi har visst med en jubilant å gjøre!

Nå er det dog på høy tid å se nærmere på selve Rhinoen!

Slik ligger selve hovedsaken. En rykende fersk Chiappa Rhino.
Dette virker jo alt i alt som et godt råd.

«Les bruksanvisningen» er aldri et dårlig råd, og særlig ikke med et såpass uvanlig våpen. «Bruk alltid øyebeskyttelse» er et minst like godt råd.

En godt synlig rød plastskive i sylinderen fungerer omtrent som et kammerflagg.

Legg merke til sylinderen: Den er ikke rund, men heksagonal.

Chiappa Rhino 60DS kommer med festeskinner for lys, optikk m.m. både over og under løpet.

Ved siden av denne 6-tommers varianten kommer Chiappa Rhino i flere mer kompakte lengder. Disse har dog ikke like gode muligheter for å hekte fast diverse mer eller mindre fornuftig tilbehør.

Revolveren har rødt fiberkorn foran, og to grønne fibre i det justerbare baksiktet.
Klar til dyst, enten det er til magnumfelt eller dynamisk revolver!

Kanskje den ikke er fullt så klassisk og velrenommert som for eksempel Smith & Wesson 686. Det gjør nok ingenting for den nyslåtte eieren. Vi er overbevist om at denne Rhinoen vil kunne by på store mengder glede og moro i årene som kommer. Gratulerer!

Oppdatering: Nå har vi fått testet denne revolveren litt også!
Anmeldelse av Chiappa Rhino 60DS

Tags: × ×

Ved å bruke denne siden aksepterer du at vi benytter informasjonskapsler. Ler mer.

Innstillingene for denne nettsiden er satt til å tillate informasjonskapsler. Hvis du fortsetter å bruke denne siden uten å endre dine innstillinger, eller bruker knappen merket "OK", aksepterer du dette.

Lukk